FolLow Me Then I Will FolLow You Back

Sunday, 22 July 2012

KETUA PELAJAR 2011 - BRO LUQMAN


Kenal tak brader ni??? pelajar-pelajar lama mungkin kenal lah...kepada student-student baru..inilah ketua pelajar tahun 2011 dulu....nak kenal??..>_^.....kat bawah ni ada tertulis beberapa biodata mengenai brader Luqman...jom kita kenal dengan beliau....

Nama brader: Muhd Luqman Bin Zamani...

Tempat Tinggal: No. 5, Jalan Halaman 8, Taman Halaman, 68000 Ampang, Selangor
(Brader ni bagi alamat penuh dia...tak silap penulis..penulis hanya minta tempat tinggal...agaknya dia nak suruh korang datang raya kot....)

Nama ayah brader: Zamani bin Ariffin
 Pekerjaan: Pemandu
(Penulis pun tak tahu pemandu apa...brader ni bagitahu macam tu je...nak tahu maklumat lanjut tanya dia sendiri lah....)

Nama ibu brader: Nurizza Binti Nordin
Pekerjaan : Suri rumah tangga

Latar belakang pendidikan:
1. Tadika Pasti Ilmi, Taman Dagang Jaya, Ampang
2. Sekolah Kebangsaan Ampang
3. Sekolah Menengah Agama Rembau (2007-2011)

Kenapa brader memilih SMA Rembau: sebab makcik suggest..

Apa yang seronok mengenai SMA Rembau: Semua cikgu sporting dan baik...
(Perhatian kepada semua guru..kemungkinan besar ini adalah ayat membodek....ahah..lek Luqman....gurau jerk...>_^)

Jawatan yang disandang semasa di SMA Rembau: Ketua pelajar, ketua asrama  dan pengerusi KRS.

Pengalaman manis di SMA Rembau: Dapat tinggal di asrama....
(Dengar tu budak-budak asrama...ni brader yang kata ni...seronok tahu...tapi memang betul pun..walaupun admin ta pernah duduk di asrama...bila ada program kat asrama tu sebenarnya adalah pengalaman paling manis...)

Pengalaman pahit di SMA Rembau: Kena buli waktu form 1 & 2
(Janganlah membuli..sebenarnya perbuatan itu adalah pahit)

Brader study kat mana sekarang: Universiti Islam Antarabangsa Malaysia
Jurusan: Human science

Cita-cita zaman sekolah: Motivater
Cita-cita selepas menyambung pelajaran ke peringkat lebih tinggi:
Masih lagi mahu jadi motivater..
(That's why lah dia ambil human science..kan??? kan???)

Apa yang akan brader buat untuk student-student di SMA Rembau:
Ingin memberi motivasi dan inspirasi tentang liku-liku kehidupan di sekolah...
(Cikgu-cikgu kalau na panggil motivater untuk program orientasi...boleh pangil Luqman kot...jimat sikit...hikhik)

Pesanan brader untuk adik-adik di SMA Rembau:
Jangan sekali-kali putus asa walau di mana anda berada....

Ok...tu dia serba sedikit...temubual admin dengan brader Luqman.....selepas ini admin akan update tentang senior lain pulak....kat bawah ni admin letakkan link fb brader Luqman...

Facebook: Ku Luqman

Terima kasih kerana sudi membaca...sila tekan salah satu di bawah... >_^

No comments:

Post a Comment