FolLow Me Then I Will FolLow You Back

Monday, 23 July 2012

KETUA ASRAMA PEREMPUAN 2011 - SIS IZZATI


Ok..hari ini kita akan bercakap mengenai bekas pelajar perempuan pula...kepada student lama yang masih ada di SMA Rembau..insyaAllah kenal sis ni....kepada student baru pulak...sis ni adalah bekas ketua asrama perempuan (aspurie) tahun 2011...Jom ikuti temu bual antara admin dengan senior ni....

Nama sis: Nurul Izzati Binti Yazid...
Nama panggilan: Zati atau achik...
(Saja admin menambah untuk panggilan ni..tapi yang mana admin tahu sahaja lah..)

Tempat tinggal: Lot 1730, Pekan Lenggeng, 71750 Lenggeng, Negeri Sembilan..
(Kenapa korang semua bagi alamat rumah ea??? Nak suruh admin datang raya ke???)

Nama ayah sis: Yazid Bin Ibrahim...
Pekerjaan: Telekom Malaysia...

Nama ibu sis: Mahiran Binti Maarof
Pekerjaan: Suri rumah...

Latar belakang pendidikan:
1. Tadika Kemas Lenggeng
2. Sekolah Kebangsaan Dato' Klana Putra
3. Sekolah Menengah Agama Rembau (2007-2011)

Kenapa sis memilih SMA Rembau: Of course sebab nak belajar agama for bekalan hidup, improve diri more better n yang penting ada arabic rigth...
(Bahasa inggeris campur bahasa melayu sama dengan...hikhik...tak faham bukak kamus...)

Apa yang seronok mengenai SMA Rembau: Memories kat SMARem banyak sangat lah...best gila...tak tahu yang mana satu nak bagitau...
(Dah best...gila pulak tu....banyak ni yang payah ni..so apa kata kalau korang nak tahu jugak apa yang seronok tu..nanti tanya dia sendiri ok..>_^)

Jawatan yang disandang semasa di SMA Rembau: Setiausaha pengawas, naqibah, pengerusi PPIM, pengerusi sains dan matematik, setiausaha bola jaring, setiausaha rumah sukan, dan ketua asrama...
(Banyaknya jawatan dia...nanti korang belajar ye dengan dia macam mana nak dapatkan jawatan..hikhik..gurau je zati...dan yang paling penting dia memang pro dalam membuat kerja sebagai setiausaha)

Sis study kat mana sekarang: I study kat Universiti Sains Islam Malaysia (USIM)
(Dah keluar dah I dia...hikhik)
Jurusan: Syariah dan undang-undang

Cita-cita zaman sekolah: Before further study at USIM I want to be a lecturer...
Cita-cita selepas menyambung pelajaran ke peringkat lebih tinggi:
Jadi lawyer atau lecturer jugak lah...

Pesanan sis untuk adik-adik di SMA Rembau:
To all junior SMARem...hargai masa and dapatkan ilmu sebanyak mungkin..but jangan lupa untul praktikkan okey...practise makes perfect...tapi untuk benda yang baik sahaja...learns as you go...all succes start from small...

Ok tu dia serba sedikit mengenai bekas senior SMA Rembau ni..so kalau nak tahu lebih lanjut..or adik-adik kita yang menengah atas nak tahu lebih lanjut mengenai Syariah atau undang-undang Islam...bolehlah layari fb sis Zati ni...

Facebook: Zati Yazid atau IzZati YazId

Akhir penulisan...terima kasih kerana sudi membaca...sila tekan salah satu reaksi anda di bawah ini

l
l
*

1 comment:

  1. kita singgah sini balik.. sambil tinggal jejak comment di post awak yerkk... =p

    senang2 dtg lah ziarah...

    ReplyDelete