FolLow Me Then I Will FolLow You Back

Monday, 13 August 2012

BAKAL AKAUNTAN - SIS KHAIRIYAH

Assalamualaikum semua.. apa khabar? sihat? diharapkan semuanya dalam keadaan sihat hendaknya.. admin tengok blog ni dah bersawang-sawang... jeng.. jeng... jeng... admin minta maaf sangat-sangat sebab admin dah lama tak mengupdate blog.... bukannya apa.. kekangan waktu yang amat dahsyat sedang dialami oleh admin.... almaklumlah... student kan... tambah-tambah nak cuti ni... assignment makin melambak... ni mengupdate pun sebab nak release tension...

Ok... dari tadi admin membebel entah apa-apa... now kita terus kepada perkara sebenar.. admin nak cerita mengenai seorang bekas pelajar SMA Rembau juga.. kenapa admin label dia sebagai bakal akauntan...sebab dulu-dulu time admin sekelas dengan dia...dia amat bersungguh-sungguh dalam membuat latihan akaun.. tak percaya??? cuba tanya senior-senior alumni tahun 2011....
(Confirm kalau ustazah Zarina ni baca..bangga dia...hikhik)
Jom ikuti temubual antara admin dengan beliau...




Nama sis: Khairiyah Binti Haris
Nama panggilan: Khairiyah atau Induk..atau Keiyah
(saja je tambah-tambah sebagai perasa..hikhik)

Tempat tinggal sis: No. 1, Jalan 15/
154, Taman Bukit Anggerik, 56000 Cheras, Kuala Lumpur
(Semua pakat-pakat bagi alamat rumah ni, apa cerita?)


Nama ayah sis: Haris Bin Md. Isa
Pekerjaan: Pesara
(Pesara apa tak dimaklumkan pulak...pergi tanya dia sendirilah..>_^)


Nama ibu sis: Che Yah Binti Mansor
Pekerjaan: Tadika Kemas
(Admin pun tak tahu apa tugas ibu dia yang sebenar...sebab dulu admin kerja kat tadika pun banyak jawatan yang ada...nanti korang tanyalah sendiri dekat dia ye)


Latar Belakang Pendidikan:
1. Sekolah Kebangsaan Alam damai
2. Sekolah Menengah Agama Rembau (2007-2011)


Kenapa sis memilih SMA Rembau: Because result agama time UPSR lagi ok..
(Bukan UPKK ea?)


Apa yang seronok mengenai SMA Rembau: Jumpa kawan-kawan dan cikgu-cikgu
(Tak dinafikan...time admin sekolah dulu pun..admin lagi suka pergi sekolah..sebab ada kawan dan cikgu..>_^)


Jawatan yang disandang semasa di SMA Rembau: Pengawas sekolah dan pemain ping pong...



Kenangan manis semasa sis di SMA Rembau: Sis ada ramai kawan....



kenangan pahit semasa di SMA Rembau: Kena marah dengan cikgu
(Admin pun selalu kena marah dengan cikgu..sehari cikgu tak marah dekat admin..memang tak sah lah...miss that moment...>_^)


Sis study kat mana sekarang: Study dekat Matrikulasi Pulau Pinang
Jurusan: Perakaunan
(Tengok...tengok...still ambil akaun...percaya tak? percaya tak?)


Cita-cita sis: Pensyarah...
(Superb....mesti pensyarah bahagian akaun jugak ni...>_^)


Pesanan sis untuk junior-junior di SMA Rembau: Adik-adik sekalian yang akak sayang...good luck....jangan jadi macam kami..(mean student SPM 2011)...keputusan kami tak membanggakan...so tugas adik-adik pulak sekarang untuk membanggakan nama sekolah....



Cukup setakat tu sahaja untuk update kali ni..sebenarnya admin dah banyak terima maklum balas dari senior SMA Rembau..cuma admin tak larat dah nak meng-update..because mata dah minta untuk mencari bantal....sebelum terlupa dekat bawah ni admin letakkan seperti biasa alamat facebook akak Khairiyah



Facebook: Khairiyah Haris


Stay tune...stay chill...dont forget to enter which one your reaction for this post...


l

l
l
*