FolLow Me Then I Will FolLow You Back

Wednesday, 25 July 2012

CUBA TRY COPY????

Hari ini admin ada berita terburuk bagi sesiapa yang suka sangat meng-copy-copy gambar orang kan...nak tahu tak apa dia???

Blog admin tak boleh nak copy dah...admin dah letak aplikasi copycat.tak percaya??? cuba try copy..tekan belah kanan dekat salah satu gambar...atau cuba tarik salah satu maklumat....dapat tak?? dapat tak??? tak dapat kan??? 



Admin buat ni semua bagi keselesaan ex-student SMA Rembau yang khuatir jika mereka meletakkan gambar mereka di blog admin akan di copy oleh pihak yang tak bertanggungjawab..sebab ramai kawan-kawan admin yang dah kena dengan orang-orang yang tak bertanggungjawab ni...jadi untuk langkah berjaga-jaga admin buat siap-siap...

Kepada pengunjung blog KeLab ALumNi SMARem yang berminat nak buat macam ni juga..jerit-jeritlah kat kotak admin tu ye...nanti admin buat tutorialnya....

Okey ini sahaja tuk hari ini...hehehe...admin dah update benda alah ni...so maknanya..hari ini tak ada bekas student yang akan di ceritakan buat hari ini...esok lusa lah admin cerita ea..karang cerita banyak-banyak nanti habis pulak cerita...

So stay tuned...tahniah kepada yang dah puasa selama 6 hari ini..dan semoga dapat memenuhkan puasa untuk sebulan ini..akhir kalam..jazakumullah...

Jangan lupa untuk tekan salah satu reaksi anda di bawah ini...
l
l
l
*

BRADER PSS 2011 - BRO FAQIH


Assalamualaikum semua....Alhamdulillah hari ini akhirnya dapat juga admin mengupload lagi cerita terbaru hari ini selepas sehari menyepikan diri dari berblogging..ini kerana admin menjadi driver tak bertauliah kepada kawan sekuliah admin semalam...dia ajak admin g pasir putih...admin ni pulak memang suka merayau..dan dia sanggup na men-support kesemuanya..so peluang tak akan nak lepaskan kot...hikhik..ok itu intro..

Hari ini admin nak cakap pasal seorang brader pustakawan ni...tak silap pada tahun 2011..hanya dia seorang sahaja pustakawan lelaki di dalam kelas...jom kita kenal dengan brader ni...kat bawah ini disertakan gambar dia..hensem tak???



Nama penuh brader: Muhammad Faqih Azzam Bin Zamsari
(Dia cukup terkenal dengan gelaran lelaki misteri...nak tahu kenapa??? tanya lah dia sendiri ea..tak pun tanya guru kelas 5 Imtiyaz dulu..Pn Noraini..)

Nama ayah brader: Zamsari Bin Kamaruddin
Pekerjaan: Pegawai perubatan

Nama ibu brader: Anizan Binti Abdul Manaf
Pekerjaan: Pegawai perubatan

Latar belakang pendidikan:
Tadika Kemas Permata Hati
Sekolah Kebangsaan Tunku Kurshiah
Sekolah Menengah Kebangsaan Za'ba
Sekolah Menengah Agama Rembau (2009-2011)

Jawatan yang disandang semasa di SMA Rembau:
Pengawas pusat sumber sekolah

Pesanan brader untuk adik-adik di SMA Rembau:
Kalau adik-adik semua nak berjaya dalam hidup kenalah hormat parents and guru....bro ckp ni pun sebab bro dah alami semua ni...okey good luck dears..
(Adik-adik semua..tolong dengar cakap brader kamu ni ye....ambil sebagai pengajaran...)

Ok tu serba sedikit mengenai brader Faqih ni....kat bawah ni admin sertakan link facebook dia...

Facebook: FaQeh AzZam

Tu je setakat hari ini..selamat bertarawikh semua..sila tekan salah satu reaksi dibawah

l
l
l
*

Monday, 23 July 2012

KETUA ASRAMA PEREMPUAN 2011 - SIS IZZATI


Ok..hari ini kita akan bercakap mengenai bekas pelajar perempuan pula...kepada student lama yang masih ada di SMA Rembau..insyaAllah kenal sis ni....kepada student baru pulak...sis ni adalah bekas ketua asrama perempuan (aspurie) tahun 2011...Jom ikuti temu bual antara admin dengan senior ni....

Nama sis: Nurul Izzati Binti Yazid...
Nama panggilan: Zati atau achik...
(Saja admin menambah untuk panggilan ni..tapi yang mana admin tahu sahaja lah..)

Tempat tinggal: Lot 1730, Pekan Lenggeng, 71750 Lenggeng, Negeri Sembilan..
(Kenapa korang semua bagi alamat rumah ea??? Nak suruh admin datang raya ke???)

Nama ayah sis: Yazid Bin Ibrahim...
Pekerjaan: Telekom Malaysia...

Nama ibu sis: Mahiran Binti Maarof
Pekerjaan: Suri rumah...

Latar belakang pendidikan:
1. Tadika Kemas Lenggeng
2. Sekolah Kebangsaan Dato' Klana Putra
3. Sekolah Menengah Agama Rembau (2007-2011)

Kenapa sis memilih SMA Rembau: Of course sebab nak belajar agama for bekalan hidup, improve diri more better n yang penting ada arabic rigth...
(Bahasa inggeris campur bahasa melayu sama dengan...hikhik...tak faham bukak kamus...)

Apa yang seronok mengenai SMA Rembau: Memories kat SMARem banyak sangat lah...best gila...tak tahu yang mana satu nak bagitau...
(Dah best...gila pulak tu....banyak ni yang payah ni..so apa kata kalau korang nak tahu jugak apa yang seronok tu..nanti tanya dia sendiri ok..>_^)

Jawatan yang disandang semasa di SMA Rembau: Setiausaha pengawas, naqibah, pengerusi PPIM, pengerusi sains dan matematik, setiausaha bola jaring, setiausaha rumah sukan, dan ketua asrama...
(Banyaknya jawatan dia...nanti korang belajar ye dengan dia macam mana nak dapatkan jawatan..hikhik..gurau je zati...dan yang paling penting dia memang pro dalam membuat kerja sebagai setiausaha)

Sis study kat mana sekarang: I study kat Universiti Sains Islam Malaysia (USIM)
(Dah keluar dah I dia...hikhik)
Jurusan: Syariah dan undang-undang

Cita-cita zaman sekolah: Before further study at USIM I want to be a lecturer...
Cita-cita selepas menyambung pelajaran ke peringkat lebih tinggi:
Jadi lawyer atau lecturer jugak lah...

Pesanan sis untuk adik-adik di SMA Rembau:
To all junior SMARem...hargai masa and dapatkan ilmu sebanyak mungkin..but jangan lupa untul praktikkan okey...practise makes perfect...tapi untuk benda yang baik sahaja...learns as you go...all succes start from small...

Ok tu dia serba sedikit mengenai bekas senior SMA Rembau ni..so kalau nak tahu lebih lanjut..or adik-adik kita yang menengah atas nak tahu lebih lanjut mengenai Syariah atau undang-undang Islam...bolehlah layari fb sis Zati ni...

Facebook: Zati Yazid atau IzZati YazId

Akhir penulisan...terima kasih kerana sudi membaca...sila tekan salah satu reaksi anda di bawah ini

l
l
*

Sunday, 22 July 2012

KETUA PELAJAR 2011 - BRO LUQMAN


Kenal tak brader ni??? pelajar-pelajar lama mungkin kenal lah...kepada student-student baru..inilah ketua pelajar tahun 2011 dulu....nak kenal??..>_^.....kat bawah ni ada tertulis beberapa biodata mengenai brader Luqman...jom kita kenal dengan beliau....

Nama brader: Muhd Luqman Bin Zamani...

Tempat Tinggal: No. 5, Jalan Halaman 8, Taman Halaman, 68000 Ampang, Selangor
(Brader ni bagi alamat penuh dia...tak silap penulis..penulis hanya minta tempat tinggal...agaknya dia nak suruh korang datang raya kot....)

Nama ayah brader: Zamani bin Ariffin
 Pekerjaan: Pemandu
(Penulis pun tak tahu pemandu apa...brader ni bagitahu macam tu je...nak tahu maklumat lanjut tanya dia sendiri lah....)

Nama ibu brader: Nurizza Binti Nordin
Pekerjaan : Suri rumah tangga

Latar belakang pendidikan:
1. Tadika Pasti Ilmi, Taman Dagang Jaya, Ampang
2. Sekolah Kebangsaan Ampang
3. Sekolah Menengah Agama Rembau (2007-2011)

Kenapa brader memilih SMA Rembau: sebab makcik suggest..

Apa yang seronok mengenai SMA Rembau: Semua cikgu sporting dan baik...
(Perhatian kepada semua guru..kemungkinan besar ini adalah ayat membodek....ahah..lek Luqman....gurau jerk...>_^)

Jawatan yang disandang semasa di SMA Rembau: Ketua pelajar, ketua asrama  dan pengerusi KRS.

Pengalaman manis di SMA Rembau: Dapat tinggal di asrama....
(Dengar tu budak-budak asrama...ni brader yang kata ni...seronok tahu...tapi memang betul pun..walaupun admin ta pernah duduk di asrama...bila ada program kat asrama tu sebenarnya adalah pengalaman paling manis...)

Pengalaman pahit di SMA Rembau: Kena buli waktu form 1 & 2
(Janganlah membuli..sebenarnya perbuatan itu adalah pahit)

Brader study kat mana sekarang: Universiti Islam Antarabangsa Malaysia
Jurusan: Human science

Cita-cita zaman sekolah: Motivater
Cita-cita selepas menyambung pelajaran ke peringkat lebih tinggi:
Masih lagi mahu jadi motivater..
(That's why lah dia ambil human science..kan??? kan???)

Apa yang akan brader buat untuk student-student di SMA Rembau:
Ingin memberi motivasi dan inspirasi tentang liku-liku kehidupan di sekolah...
(Cikgu-cikgu kalau na panggil motivater untuk program orientasi...boleh pangil Luqman kot...jimat sikit...hikhik)

Pesanan brader untuk adik-adik di SMA Rembau:
Jangan sekali-kali putus asa walau di mana anda berada....

Ok...tu dia serba sedikit...temubual admin dengan brader Luqman.....selepas ini admin akan update tentang senior lain pulak....kat bawah ni admin letakkan link fb brader Luqman...

Facebook: Ku Luqman

Terima kasih kerana sudi membaca...sila tekan salah satu di bawah... >_^

Sunday, 15 July 2012

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN MUBARAK

Sempena kedatangan ramadhan tidak lama lagi....penulis merasakan terbuka hati untuk membuat blog yang berkaitan dengan bekas-bekas pelajar SMARembau...sekaligus ianya tidak akan memutuskan perkembangan semasa bekas-bekas pelajar SMARembau untuk pengetahuan penuntut-penuntut di SMARembau kini..jika berkesempatan insyAllah penulis akan menjejak semula bekas-bekas penuntut SMARembau...

Kemunculan Kelab Alumni ini juga insyaAllah akan dapat memberi manfaat yang banyak juga kepada pelajar junior SMARembau...

Akhir kata penulis mengucapkan selamat menyambut RAMADHAN AL MUBARAK...semoga Ramadhan ini akan memberi banyak kekuatan kepada kita untuk menjadi insan yang lebih baik dari sebelumnya... 


InsyaAllah....