FolLow Me Then I Will FolLow You Back

Monday, 13 August 2012

BAKAL AKAUNTAN - SIS KHAIRIYAH

Assalamualaikum semua.. apa khabar? sihat? diharapkan semuanya dalam keadaan sihat hendaknya.. admin tengok blog ni dah bersawang-sawang... jeng.. jeng... jeng... admin minta maaf sangat-sangat sebab admin dah lama tak mengupdate blog.... bukannya apa.. kekangan waktu yang amat dahsyat sedang dialami oleh admin.... almaklumlah... student kan... tambah-tambah nak cuti ni... assignment makin melambak... ni mengupdate pun sebab nak release tension...

Ok... dari tadi admin membebel entah apa-apa... now kita terus kepada perkara sebenar.. admin nak cerita mengenai seorang bekas pelajar SMA Rembau juga.. kenapa admin label dia sebagai bakal akauntan...sebab dulu-dulu time admin sekelas dengan dia...dia amat bersungguh-sungguh dalam membuat latihan akaun.. tak percaya??? cuba tanya senior-senior alumni tahun 2011....
(Confirm kalau ustazah Zarina ni baca..bangga dia...hikhik)
Jom ikuti temubual antara admin dengan beliau...




Nama sis: Khairiyah Binti Haris
Nama panggilan: Khairiyah atau Induk..atau Keiyah
(saja je tambah-tambah sebagai perasa..hikhik)

Tempat tinggal sis: No. 1, Jalan 15/
154, Taman Bukit Anggerik, 56000 Cheras, Kuala Lumpur
(Semua pakat-pakat bagi alamat rumah ni, apa cerita?)


Nama ayah sis: Haris Bin Md. Isa
Pekerjaan: Pesara
(Pesara apa tak dimaklumkan pulak...pergi tanya dia sendirilah..>_^)


Nama ibu sis: Che Yah Binti Mansor
Pekerjaan: Tadika Kemas
(Admin pun tak tahu apa tugas ibu dia yang sebenar...sebab dulu admin kerja kat tadika pun banyak jawatan yang ada...nanti korang tanyalah sendiri dekat dia ye)


Latar Belakang Pendidikan:
1. Sekolah Kebangsaan Alam damai
2. Sekolah Menengah Agama Rembau (2007-2011)


Kenapa sis memilih SMA Rembau: Because result agama time UPSR lagi ok..
(Bukan UPKK ea?)


Apa yang seronok mengenai SMA Rembau: Jumpa kawan-kawan dan cikgu-cikgu
(Tak dinafikan...time admin sekolah dulu pun..admin lagi suka pergi sekolah..sebab ada kawan dan cikgu..>_^)


Jawatan yang disandang semasa di SMA Rembau: Pengawas sekolah dan pemain ping pong...



Kenangan manis semasa sis di SMA Rembau: Sis ada ramai kawan....



kenangan pahit semasa di SMA Rembau: Kena marah dengan cikgu
(Admin pun selalu kena marah dengan cikgu..sehari cikgu tak marah dekat admin..memang tak sah lah...miss that moment...>_^)


Sis study kat mana sekarang: Study dekat Matrikulasi Pulau Pinang
Jurusan: Perakaunan
(Tengok...tengok...still ambil akaun...percaya tak? percaya tak?)


Cita-cita sis: Pensyarah...
(Superb....mesti pensyarah bahagian akaun jugak ni...>_^)


Pesanan sis untuk junior-junior di SMA Rembau: Adik-adik sekalian yang akak sayang...good luck....jangan jadi macam kami..(mean student SPM 2011)...keputusan kami tak membanggakan...so tugas adik-adik pulak sekarang untuk membanggakan nama sekolah....



Cukup setakat tu sahaja untuk update kali ni..sebenarnya admin dah banyak terima maklum balas dari senior SMA Rembau..cuma admin tak larat dah nak meng-update..because mata dah minta untuk mencari bantal....sebelum terlupa dekat bawah ni admin letakkan seperti biasa alamat facebook akak Khairiyah



Facebook: Khairiyah Haris


Stay tune...stay chill...dont forget to enter which one your reaction for this post...


l

l
l
*




Wednesday, 25 July 2012

CUBA TRY COPY????

Hari ini admin ada berita terburuk bagi sesiapa yang suka sangat meng-copy-copy gambar orang kan...nak tahu tak apa dia???

Blog admin tak boleh nak copy dah...admin dah letak aplikasi copycat.tak percaya??? cuba try copy..tekan belah kanan dekat salah satu gambar...atau cuba tarik salah satu maklumat....dapat tak?? dapat tak??? tak dapat kan??? 



Admin buat ni semua bagi keselesaan ex-student SMA Rembau yang khuatir jika mereka meletakkan gambar mereka di blog admin akan di copy oleh pihak yang tak bertanggungjawab..sebab ramai kawan-kawan admin yang dah kena dengan orang-orang yang tak bertanggungjawab ni...jadi untuk langkah berjaga-jaga admin buat siap-siap...

Kepada pengunjung blog KeLab ALumNi SMARem yang berminat nak buat macam ni juga..jerit-jeritlah kat kotak admin tu ye...nanti admin buat tutorialnya....

Okey ini sahaja tuk hari ini...hehehe...admin dah update benda alah ni...so maknanya..hari ini tak ada bekas student yang akan di ceritakan buat hari ini...esok lusa lah admin cerita ea..karang cerita banyak-banyak nanti habis pulak cerita...

So stay tuned...tahniah kepada yang dah puasa selama 6 hari ini..dan semoga dapat memenuhkan puasa untuk sebulan ini..akhir kalam..jazakumullah...

Jangan lupa untuk tekan salah satu reaksi anda di bawah ini...
l
l
l
*

BRADER PSS 2011 - BRO FAQIH


Assalamualaikum semua....Alhamdulillah hari ini akhirnya dapat juga admin mengupload lagi cerita terbaru hari ini selepas sehari menyepikan diri dari berblogging..ini kerana admin menjadi driver tak bertauliah kepada kawan sekuliah admin semalam...dia ajak admin g pasir putih...admin ni pulak memang suka merayau..dan dia sanggup na men-support kesemuanya..so peluang tak akan nak lepaskan kot...hikhik..ok itu intro..

Hari ini admin nak cakap pasal seorang brader pustakawan ni...tak silap pada tahun 2011..hanya dia seorang sahaja pustakawan lelaki di dalam kelas...jom kita kenal dengan brader ni...kat bawah ini disertakan gambar dia..hensem tak???



Nama penuh brader: Muhammad Faqih Azzam Bin Zamsari
(Dia cukup terkenal dengan gelaran lelaki misteri...nak tahu kenapa??? tanya lah dia sendiri ea..tak pun tanya guru kelas 5 Imtiyaz dulu..Pn Noraini..)

Nama ayah brader: Zamsari Bin Kamaruddin
Pekerjaan: Pegawai perubatan

Nama ibu brader: Anizan Binti Abdul Manaf
Pekerjaan: Pegawai perubatan

Latar belakang pendidikan:
Tadika Kemas Permata Hati
Sekolah Kebangsaan Tunku Kurshiah
Sekolah Menengah Kebangsaan Za'ba
Sekolah Menengah Agama Rembau (2009-2011)

Jawatan yang disandang semasa di SMA Rembau:
Pengawas pusat sumber sekolah

Pesanan brader untuk adik-adik di SMA Rembau:
Kalau adik-adik semua nak berjaya dalam hidup kenalah hormat parents and guru....bro ckp ni pun sebab bro dah alami semua ni...okey good luck dears..
(Adik-adik semua..tolong dengar cakap brader kamu ni ye....ambil sebagai pengajaran...)

Ok tu serba sedikit mengenai brader Faqih ni....kat bawah ni admin sertakan link facebook dia...

Facebook: FaQeh AzZam

Tu je setakat hari ini..selamat bertarawikh semua..sila tekan salah satu reaksi dibawah

l
l
l
*

Monday, 23 July 2012

KETUA ASRAMA PEREMPUAN 2011 - SIS IZZATI


Ok..hari ini kita akan bercakap mengenai bekas pelajar perempuan pula...kepada student lama yang masih ada di SMA Rembau..insyaAllah kenal sis ni....kepada student baru pulak...sis ni adalah bekas ketua asrama perempuan (aspurie) tahun 2011...Jom ikuti temu bual antara admin dengan senior ni....

Nama sis: Nurul Izzati Binti Yazid...
Nama panggilan: Zati atau achik...
(Saja admin menambah untuk panggilan ni..tapi yang mana admin tahu sahaja lah..)

Tempat tinggal: Lot 1730, Pekan Lenggeng, 71750 Lenggeng, Negeri Sembilan..
(Kenapa korang semua bagi alamat rumah ea??? Nak suruh admin datang raya ke???)

Nama ayah sis: Yazid Bin Ibrahim...
Pekerjaan: Telekom Malaysia...

Nama ibu sis: Mahiran Binti Maarof
Pekerjaan: Suri rumah...

Latar belakang pendidikan:
1. Tadika Kemas Lenggeng
2. Sekolah Kebangsaan Dato' Klana Putra
3. Sekolah Menengah Agama Rembau (2007-2011)

Kenapa sis memilih SMA Rembau: Of course sebab nak belajar agama for bekalan hidup, improve diri more better n yang penting ada arabic rigth...
(Bahasa inggeris campur bahasa melayu sama dengan...hikhik...tak faham bukak kamus...)

Apa yang seronok mengenai SMA Rembau: Memories kat SMARem banyak sangat lah...best gila...tak tahu yang mana satu nak bagitau...
(Dah best...gila pulak tu....banyak ni yang payah ni..so apa kata kalau korang nak tahu jugak apa yang seronok tu..nanti tanya dia sendiri ok..>_^)

Jawatan yang disandang semasa di SMA Rembau: Setiausaha pengawas, naqibah, pengerusi PPIM, pengerusi sains dan matematik, setiausaha bola jaring, setiausaha rumah sukan, dan ketua asrama...
(Banyaknya jawatan dia...nanti korang belajar ye dengan dia macam mana nak dapatkan jawatan..hikhik..gurau je zati...dan yang paling penting dia memang pro dalam membuat kerja sebagai setiausaha)

Sis study kat mana sekarang: I study kat Universiti Sains Islam Malaysia (USIM)
(Dah keluar dah I dia...hikhik)
Jurusan: Syariah dan undang-undang

Cita-cita zaman sekolah: Before further study at USIM I want to be a lecturer...
Cita-cita selepas menyambung pelajaran ke peringkat lebih tinggi:
Jadi lawyer atau lecturer jugak lah...

Pesanan sis untuk adik-adik di SMA Rembau:
To all junior SMARem...hargai masa and dapatkan ilmu sebanyak mungkin..but jangan lupa untul praktikkan okey...practise makes perfect...tapi untuk benda yang baik sahaja...learns as you go...all succes start from small...

Ok tu dia serba sedikit mengenai bekas senior SMA Rembau ni..so kalau nak tahu lebih lanjut..or adik-adik kita yang menengah atas nak tahu lebih lanjut mengenai Syariah atau undang-undang Islam...bolehlah layari fb sis Zati ni...

Facebook: Zati Yazid atau IzZati YazId

Akhir penulisan...terima kasih kerana sudi membaca...sila tekan salah satu reaksi anda di bawah ini

l
l
*

Sunday, 22 July 2012

KETUA PELAJAR 2011 - BRO LUQMAN


Kenal tak brader ni??? pelajar-pelajar lama mungkin kenal lah...kepada student-student baru..inilah ketua pelajar tahun 2011 dulu....nak kenal??..>_^.....kat bawah ni ada tertulis beberapa biodata mengenai brader Luqman...jom kita kenal dengan beliau....

Nama brader: Muhd Luqman Bin Zamani...

Tempat Tinggal: No. 5, Jalan Halaman 8, Taman Halaman, 68000 Ampang, Selangor
(Brader ni bagi alamat penuh dia...tak silap penulis..penulis hanya minta tempat tinggal...agaknya dia nak suruh korang datang raya kot....)

Nama ayah brader: Zamani bin Ariffin
 Pekerjaan: Pemandu
(Penulis pun tak tahu pemandu apa...brader ni bagitahu macam tu je...nak tahu maklumat lanjut tanya dia sendiri lah....)

Nama ibu brader: Nurizza Binti Nordin
Pekerjaan : Suri rumah tangga

Latar belakang pendidikan:
1. Tadika Pasti Ilmi, Taman Dagang Jaya, Ampang
2. Sekolah Kebangsaan Ampang
3. Sekolah Menengah Agama Rembau (2007-2011)

Kenapa brader memilih SMA Rembau: sebab makcik suggest..

Apa yang seronok mengenai SMA Rembau: Semua cikgu sporting dan baik...
(Perhatian kepada semua guru..kemungkinan besar ini adalah ayat membodek....ahah..lek Luqman....gurau jerk...>_^)

Jawatan yang disandang semasa di SMA Rembau: Ketua pelajar, ketua asrama  dan pengerusi KRS.

Pengalaman manis di SMA Rembau: Dapat tinggal di asrama....
(Dengar tu budak-budak asrama...ni brader yang kata ni...seronok tahu...tapi memang betul pun..walaupun admin ta pernah duduk di asrama...bila ada program kat asrama tu sebenarnya adalah pengalaman paling manis...)

Pengalaman pahit di SMA Rembau: Kena buli waktu form 1 & 2
(Janganlah membuli..sebenarnya perbuatan itu adalah pahit)

Brader study kat mana sekarang: Universiti Islam Antarabangsa Malaysia
Jurusan: Human science

Cita-cita zaman sekolah: Motivater
Cita-cita selepas menyambung pelajaran ke peringkat lebih tinggi:
Masih lagi mahu jadi motivater..
(That's why lah dia ambil human science..kan??? kan???)

Apa yang akan brader buat untuk student-student di SMA Rembau:
Ingin memberi motivasi dan inspirasi tentang liku-liku kehidupan di sekolah...
(Cikgu-cikgu kalau na panggil motivater untuk program orientasi...boleh pangil Luqman kot...jimat sikit...hikhik)

Pesanan brader untuk adik-adik di SMA Rembau:
Jangan sekali-kali putus asa walau di mana anda berada....

Ok...tu dia serba sedikit...temubual admin dengan brader Luqman.....selepas ini admin akan update tentang senior lain pulak....kat bawah ni admin letakkan link fb brader Luqman...

Facebook: Ku Luqman

Terima kasih kerana sudi membaca...sila tekan salah satu di bawah... >_^

Sunday, 15 July 2012

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN MUBARAK

Sempena kedatangan ramadhan tidak lama lagi....penulis merasakan terbuka hati untuk membuat blog yang berkaitan dengan bekas-bekas pelajar SMARembau...sekaligus ianya tidak akan memutuskan perkembangan semasa bekas-bekas pelajar SMARembau untuk pengetahuan penuntut-penuntut di SMARembau kini..jika berkesempatan insyAllah penulis akan menjejak semula bekas-bekas penuntut SMARembau...

Kemunculan Kelab Alumni ini juga insyaAllah akan dapat memberi manfaat yang banyak juga kepada pelajar junior SMARembau...

Akhir kata penulis mengucapkan selamat menyambut RAMADHAN AL MUBARAK...semoga Ramadhan ini akan memberi banyak kekuatan kepada kita untuk menjadi insan yang lebih baik dari sebelumnya... 


InsyaAllah....